The Lights Theatre

The Lights Andover

Case Study Info

Location United Kingdom
Industry Leisure (inc. Hotels)
Materials PVC/PES
Structures Tension Structure
Roof Forms Hypar

J & J Carter were appointed to create and install the canopy to the exterior of the building.

The canopy had to interface with the existing building, which could not resist the canopy loads. In-house engineers had to provide reaction forces so the Main Contractor’s engineers could add bracing to the building. Steelwork was used to give the canopy an unusual shape to make it distinctive, whilst the overall design needed to ensure the canopy would cover a specific area and work with the height of the existing building.


The design has created a modern entrance to the building and a unique, stylish cover for the outdoor eating area.